Skip to content

When Saints Go Machine: ‘Konkylie’

16/05/2011

When Saints Go Machine:‘Konkylie’

Udgivelsesdato: 16. Maj 2011


WSGM - Konkylie


When Saints Go Machine lagde Danmark ned med cd’en ‘Ten Makes A Face’, der med en nærmest forvreden forsangerstemme gjorde klar til en dyster, men dansabel gang electropop. Nu er de ude med den engelsk-sungne og dansk-benævnte ‘Konkylie’, der, ifølge diverse anmeldere, giver mindelser om Talk Talk og Antony Hegarty fra bl. a. Antony and the Johnsons. Udgivelsen kommer ovenpå åbningen af Orange Scene til Roskilde Festival 2010, der førte When Saints Go Machine tættere på den internationale stjernehimmel.

Gaffa:
4 noder ”Konkylie er dén plade, som man ønsker sig, at When Saints Go Machine ville lave: et gennemført intelligent møde mellem det beatorienterede og den ekstremt følsomme lydfetischisme(…) Kun enkelte ujævnheder får den københavnske kvartet til at vige fra sporet (…) på et ellers overlegent album.”

Soundvenue:
5 noder ”Potentialet forløses (…) ved at smide dansegulvsambitionerne på porten og i stedet omfavne en mere højstemt melankolsk lyd, hvor housens kropslighed, electronicaens piblende teksturer og kammerpoppens rustikke sanselighed kombineres i et dragende smukt udtryk med stort internationalt potentiale.”

Berlingske:
4 noder “Der er sound, og der er sange. Og når den rigtige sound møder den rigtige sang, så opstår magien. (…) Og når albummet er bedst, minder det om Talk Talks stjernestunder, men når den gode sang ind imellem mangler, og de kun har den skønne sound, så fremstår de lidt tomme og udvendige.”

Politiken:
5 noder “(…) som strandens egne sneglehuse er ’Konkylie’ både smuk og mystisk ved første øjekast. Men det er først, når man lægger den helt tæt til øret og tier stille, man opdager, at den vitterlig er fuld af magi indeni.”

Jyllandsposten:
4 noder “Man kan sagtens klandre gruppen for at stjæle med arme og ben fra The Knife, David Bowie og Japan eller spørge sig selv, om den særprægede sanger Nikolaj Manuel Vonsild i virkeligheden bare har fået et stort bolsje på tværs. Man kan også kalde ham en modig sanger og lade sig underholde af dette spøjse forsøg på et stykke dansk artpop.”

Lydtapet:
5 noder “Konkylie stritter i alle mulige retninger indenfor den elektroniske musik, men When Saints Go machine søger ikke lette løsninger. Det bør ikke afskrække, for ofte bruger de starten af numrene til at sætte stemingen, hvorefter det lidt mere tilgængelige, nogle vil kalde det poppede, dominerer resten af sangen.”

Århus Stiftstidende:
4 noder “(…) frontmand Nikolaj Manuel Vonsild træder i karakter som en blændende vokalist, der godt nok lyder som Antony Hegarty fra Antony & The Johnsons, men alligevel er sig selv i en frostklar signatur. Så meget mere ærgerligt er det også, at der undervejs er for mange gentagelser i kompositioner og lyd, hvilket gør nogle numre overflødige”

Euroman:
5 noder “Hvis man normalt ikke er til en lidt skæv vokal, skal man give When Saints en ekstra chance, for der er virkelig pay off, hvis man sætter sig ned og lytter. ”

Ilikemusic.com:
5 noder “Few albums can provoke such a broad range of comparisons as Konkylie, and even less can call to mind such disparate sources and yet maintain both a sonic thread and a distinct character of their own. When Saints Go Machine, however, achieve just this. In drawing on so diverse a collection of sounds, and with such a masterful ability to make of them something new and original, they have created an album that is utterly unique and endlessly rewarding. ”

Undertoner:
6 noder“Konkylie er på trods af sit overvejende melodiøse udtryk også udfordrende, hvilket kun er en fordel og kan forlænge pladens levetid. Når man som lytter endelig har vænnet sig til en af sangenes langsomme og alternative vinkel, bliver man pludselig slynget ud i en upbeat popsang. (…) Der er både sange til sommerens strandture, hjemmehygge og dansegulvet. Derfor kan jeg kun anbefale at lægge Konkylie i indkøbskurven næste gang, du skal ned efter mælk.”

Bandet nyder: 4.7 noder ud af 6

4 og en halve nodeIkke nok med en gratis lytter, men endda også et gratis download. When Saints Go Machine har lagt deres første-single ‘Kelly’ op på internettet, hvor de demonstrerer noget af den melankoli, de har disket op med på deres nye disk. Men de har også været så venlige at gøre det muligt for den almene dansker på overførselsindkomst at downloade selvsamme single helt gratis. Hør sangen nu og her, eller download og tag den med på vejen til curling. Dit valg, sponsoreret af When Saints Go Machine.


Hvad synes du om albummet? Del dine holdninger, og du får udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: