Skip to content

The Late Great Fitzcarraldos: ‘The Late Great Fitzcarraldos’

18/05/2011

The Late Great Fitzcarraldos:‘The Late Great Fitzcarraldos’

Udgivelsesdato: 2. Maj 2011The Late Great Fitzcarraldos


Hvad får man når man blander I Got You On Tape, Moi Caprice og Choir of Young Believers? I hvert fald ikke båndoptagere, franskmænd og religiøse unge. Man får en solskinsblanding af synthesizer og bas-gang. Strandrytmer, palmer og caribisk parcelhushygge flyder i overflod på The Late Great Fitzcarraldos CD, der indeholder alle 4 sange fra EP’en af det mundrette navn ”The Late Great Fitzcarraldos – EP”. Selvom CD’en ikke kommer til at have et klistermærke på, hvor der står ”Velegnet til grill”, så kan man ikke lade være med at tænke tanken.

Gaffa:
4 noder ”Fællesnævneren er et luftigt lydbillede, Tobias Buchs fine falset og Jakob Millungs udsøgte bas.”

Soundvenue:
4 noder ”De ti numre syrer til tider mere ud end nødvendigt, og derfor tager pladen momentvis karakter af baggrundsmusik. Men som en solfyldt svamperus er det oftest vidunderligt forførende. ”

Berlingske:
3 noder“Der er (…) en varmesløv vibe over omgangen med caribisk rytmik, følsom flerstemmighed og simple trommemønstre. Det skiftevis duver og stener, og det er et stykke hen ad vejen en fornøjelse. ”

Jyllandsposten:
4 noder ”(…) Henkastet overskud, håndværks-dyder og manglende vilje til rigtigt at lade hjerteblodet flyde(…) En ideel sommer-skive til den coole strandbar. Både med sanselig Hawaii-hygge og ambient pop med lune bas-grooves”

Politiken:
4 noder ”(…) uanset, hvor de befinder sig, hænger der en solbleget coolness i deres sange, der automatisk sænker skuldrene, letter åndedrættet og knapper de øverste knapper i skjorten op. (…) Til gengæld falder de også ned i nogle dovne huller.”

BT:
3 noder “(…) projektet indskrænker sig til pasticher og hyldester til den eksotiske musik, som ellers ligger disse tre danskere fjern. Med det sagt, så er det svært at komme med indvendinger mod udførslen, som ganske simpelt er perfekt. (…) Skal man bruge et stille og roligt soundtrack til sommerens solbad, så er ’The Late Great Fitzcarraldos’ et godt bud, men vil man gerne have sig en interessant musikalsk oplevelse, så anbefales det at lede andetsteds.”

Bandet nyder: 3.66 noder ud af 6

3 og en halv node


Det elektroniske magasin third ear har lavet en række live-sessions med en mængde bands, mange af dem danske, og The Late Great Fitzcarraldos er selvfølgelig også kommet med på vognen. De spillede sangen Annie, der selvfølgelig er at finde på deres CD. Det er en såkaldt Submarine Session, så optagelsen foregår altså nede i en u-båd, men det går ikke ud over hverken sommerlyden eller falsetten. Annie er stille, men som third ear selv kalder det: “En rørende forsmag”.


Hvad synes du om albummet? Del dine holdninger, og du får udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: