Skip to content

Kloster: ‘The Waves and Winds Still Know His Voice’

27/05/2011

Kloster:‘The Waves and Winds Still Know His Voice’

Udgivelsesdato: 9. Maj 2011

Kloster - The Waves and Winds Still Know His Voice


Først Hymns from Nineveh og nu også Kloster? En bølge af Kristus-inspireret musik har ramt Danmark, men de holder bestemt også sammen, fordi på ‘The Waves and Winds Still Know His Voice’ får Mikael R. Andreasen hjælp af Hymns From Nineveh’s Jonas Petersen. Klosters album udkom egentligt 1. November 2010, men eftersom Kloster har fået mulighed for at blive udgivet ”cross the pond” på det amerikanske kontinent, har de skiftet pladeselskab. I forbindelse med dette skift, har Kloster besluttet sig for at genudgive albummet. Nå jo, og så spiller de da selvfølgelig også på årets Roskilde Festival.


Gaffa:
5 noder ”det vrimler frydefuldt med særegne lyde fremelsket på (…) pudsige instrumenter, skiftevis drømmende og hviskende vokaler og både malende og minimalistiske passager – det lille mesterværk holder et gennemgående fornemt niveau”

Soundvenue:
4 noder ”Det er et meget sart, forfinet og underspillet udtryk, samtidig med at vi har at gøre med musik, der stræber efter en højstemt storhed. Nogle lyttere vil stå af, fordi det samlede udtryk er for højstemt og andægtigt. Andre vil rammes af den fine og subtile skønhed, som numre som ‘A Short Attempt’ og ‘I Know Why’ rummer.”

Berlingske:
4 noder “Det er smukt, det er stemningsfuldt, og selv om albummets sakrale udtryk sjældent brydes, får monotonien ikke for alvor lov at ødelægge oplevelsen. Fornemt. Eller måske snarere himmelsk.”

Undertoner:
6 noder “Pladen er klagende melankolsk i sit udtryk, selvom den på samme tid også indeholder megen kærlighed med temaet kristendom som det gennemgående. (…) De smukke melodier står pænt og venter på at komme ud af højtalerne. (…) Man skal høre albummet nogle gange, før det virkelig bider sig fast. Men når det så gør, er det heller ikke til at slippe igen.”

Lydtapet:
5 noder “Selvom det snart er sommer skal det hele jo ikke være fest, farver og solskin. (…) hvor mange neo folk grupper har et meget dystert, og til tider kontroversielt tekstunivers, er det anderledes positive budskaber Kloster arbejder med. (…) Det er et lyttealbum i klassisk forstand, for lader man opmærksomheden vandre glider musikken ubemærket forbi. Lader man sig derimod indfange, er der mange smukke øjeblikke, der får gåsehuden frem på armene.”

Transmission.nu:
5 noder “(…) med ”The Waves and Winds Still Know His Voice” har Kloster lavet deres bedste album til dato. (…) Klosters tekstindhold kredser meget om kristendommen, men det føles aldrig prædikende: Patosen er altid lavmælt. (…) Der er overalt en lavmælt, insisterende patos og intensitet på færde, der løfter albummet til et af årets(red. 2010’s) bedste.”

BT:
4 noder “Men for den tålmodige lytter vil en verden åbne sig, og kobler man af, er det faktisk overraskende nemt at leve sig ind i det Andreasens underspillede musikalske univers, selvom åbneren ’Silentium’ på latin måske ikke lægger letfordøjeligt fra land. (…) der er virkelig kælet for detaljen i disse sange, der desværre ikke alle er lige stærke og interessante. Men midt i denne digitale tidsalder er det under alle omstændigheder forfriskende med en ung kunstner, der tør lyde så gammeldags.”

Bandet nyder: 4.71 noder ud af 6

4 og en halve node

For en gangs skyld vil jeg anbefale den kære læser at tage et smut forbi MySpace, der ellers normalt kun ligger inde med en til to sange, der er ikke-transportable. Kloster er nemlig, til trods deres middelalderlige udgangspunkt, meget til stede på bandets MySpace, der sjovt nok også har URL’en “Kloster in Cyberspace”.
klik her for at få en smag på den genudgivne middelalder-folk, som Kloster byder på.

Er du til Middelalder-folk? Er du kristen? Synes du Gud fylder for lidt i musik, eller får han ikke nok stjerner i så fald? Del dine holdninger, og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: