Skip to content

Silja: ‘Cirkusprinsesse’

31/05/2011

Silja:‘Cirkusprinsesse’

Udgivelsesdato: 30. Maj 2011

Silja - Cirkusprinsesse


Der er ikke mange danske kvindelige rappere, men med Silja har vi fået endnu en. Silja kalder sig selv historiefortæller, og hun hopper da bestemt også imellem genrerne. Der er både noget Sys Bjerre, noget Natasja og lidt Robyn inde over albummet ‘Cirkusprinsesse’. Silja kalder sin musik for ninjapop og sine fans for ninja’s. Som både svensk og dansk synger Silja da også på begge sprog, bl. a. i sangen “Jeg tänker dansa”. Men det er tydeligt at Silja Okking, som hendes rigtige navn er, ynder at holde tæt kontakt til sine fans. På Siljas blog taler Silja om “du” og “jeg”. På sin Facebook-side skriver Silja også meget bestemt ang. Soundvenue-anmeldelsen: “Av av av, hahaha! Der er sgu anmeldelser i alle afskygninger! Han ved ikke hvem musikken er rettet til – men den er jo til JER, NINJAAAAA’s!!! :D”. Man kan sige mange ord om Silja, men svag er ikke et af dem.


Gaffa:
2 noder ”Umiddelbart kommer albummet godt fra start – let melankolsk pop, gode melodier, dejlig vokal, skæve musikalske finurligheder i et småuhyggeligt cirkusunivers. Men hvor er udviklingen i numrene, hvor er detaljerne? (…) Heldigvis viser Skylla, at der er mere bag facaden – der er håb forude.”

Jyllandsposten:
4 noder ”når det er udelukket at få den afdøde danske dancehall-darling retur, kan man hygge sig med den dansk/svenske debutant, Silja Okking, der har afluret Natasjas speed-frasering og hårdkogte Pippi-attitude.”

Lydtapet:
5 noder“Silja lægger ikke fingre imellem, men klør på med en tekstmæssig intensitet som er med til at give pladen den charme den rummer. (…) Om Silja er en ny stjerne på den danske musikhimmel skal blive spændende at se (…) Men der leveres i hvert fald et hæderligt forsøg på at nå hele vejen til tops iført prinsesseklæder med Cirkusprinsesse. ”

Soundvenue:
2 noder“Silja er først og fremmest historiefortæller, siger hun. Ikke musiker, sanger eller rapper. Fair nok. Men de historier hun fortæller er bare ikke særlig interessante eller noget særligt. (…) Bedst er Silje på den svenske ’Jag tänker dansa’, der har en vis charme og et originalt beat, der starter afventende for til sidst at ende i en clubbet og effektiv outro. Her er der kantet coolness og personlighed. Men kun meget lidt.”

Sangeren nyder: 3.25 noder ud af 6

3 og en halv node


“Jeg gi’r dig Sokratæsk, er min egen filosof, spreder Platonisk hetz, og hylder eget hof.”
Silja lægger ud med både filosofi og Cirkusprinsesse-hof på sangen “Sokratæsk”, der demonstrerer Siljas verbale vendinger og kontrollerede vokal, der både trækker, hiver og hæver ordene. Derudover er videoen, til trods for dens simple præmis, excellent til at sætte fokus på lyrikken. Sammenlignet med “Rød Alarm”-videoen, demonstrerer denne video, med det sort/hvide tema, også den mere dystre og tunge tilgang til rytmepoesien. Det her er Siljas indre linedanser, der står på line – uden mand eller mus til at hjælpe.

Synes du Cirkusprinsessen fortjener en plads i det danske reggae-hof? Er hun Danmarks bedste bud på en kvindelig rapper med styr på manegen?

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: