Skip to content

Rosa Lux: ‘Monsters’

03/06/2011

Rosa Lux:‘Monsters’

Udgivelsesdato: 30. Maj 2011

Rosa Lux - Monsters


Rosa Lux – et navn, der bunder i Rosa Luxemburg, en dybt talentfuld, kommunistisk polsk revolutionær, der passende døde i kommunismens navn. Om Rosa Lux har tænkt sig at dø for sin musik er ikke til at vide, men hun gør ihvertfald meget for at fylde sit liv med den. Rosa Lux er en af Danmarks mest bookede DJ’s, og, med hovedkvarter i Pisserenden, har hun adgang til alt og alle. Nu er det altså blevet tid til noget folk kan høre uden fru. Lux’s egen tilstedeværelse, men som samtidig kan sætte gang i fusser og fist pumps. Rosa Lux siger selv om sin musik: “At være dj er sex og sjov og ballade. Men at lave musik er en kærlighedshistorie.”, og om man kan mærke det på pladen er op til både jer og anmelderne. Læs videre nedenunder og hør videre lidt længere nede.


Gaffa:
5 noder ” Et elektronisk univers, som breder vingerne ud under vokalsider, så stemningsfortættede og smukke, at elektronikken får sjæl. Foreningen af Rosas beats/remixes og de noget mere traditionelt orienterede sangerinder som Randi Laubek og Alberte Winding er en stærk kombination. Sammen er de flyvende. (…) En kvinde med et stort vingefang. Let på hatten, hvis du møder hende. Det ville jeg gøre.”

Soundvenue:
4 noder ”Hvert nummer svæver af sted under en blå himmel uden at banke sig igennem luftrummet med bas eller maskingeværssalver af beats. (…) Det er letfordøjelig, elektronisk vellyd, der egner sig allerbedst til café latten eller den kolde hvidvin frem for guldbajer og svedende gruppedans en sommernat. ”

Jyllandsposten:
3 noder “Rosa Lux’ elektroniske musik er massivt P3-opreklameret i kraft af nummeret ”Min klub først”, hvor Alberte synger. Melodisk er det dog undervældende, og den lineære maraton-version, der er inkluderet på albummet, gør ikke sangen mere indbydende. (…) det afgørende sangskriver-materiale er generelt på det jævne.”

Berlingske:
3 noder “Det er poetisk, det er afspændt, og det er velegnet som baggrundsmusik på en cafe, men er som lytteoplevelse lidt for stillestående. (…) Dårligt er det aldrig, men sjældent rigtig godt. Som en typisk tur på café.”

Urban:
3 noder “Med sine langstrakte udramatiske småvariationer reducerer den stilsikre stemningssætning i stedet sig selv til baggrundslækkerier”

Politiken:
4 noder “Lydlandskaberne males med en blød pensel i en mild og liflig dub, der pustes til live med assistance fra en håndfuld gæstevokalister, som for alvor får sangene til at træde i karakter (…) med ni numre fordelt på knap en time tager Lux sig som oftest rigtig god tid, hvilket især giver de fine numre med vokal god mulighed for at folde sig fornemt ud.”

Undertoner:
4 noder “Monsters er en times musisk elegance, der rummer såvel højdepunkter som mere ligegyldige passager. (…) Titelnummeret, der er mørkt, melankolsk (…) er efter mange gennemlytninger absolut albummets højdepunkt. (…) Alt i alt er Monsters nu en god debut, der udtrykker en enorm kærlighed til genren og en musisk kunnen fuld af potentiale. Der er ikke noget nyt under solen, ej heller nogen ny favoritplade til hylden, men derimod en plade, der passer perfekt til en døsig søndag på sofaen. ”

Euroman:
4 noder “På hendes debutalbum ’Monsters’ har Rosa Lux allieret sig med en håndfuld stærke vokalister, og det giver det elektroniske univers et ekstra lag, så numrene ikke blot er elektroniske produktioner, men fungerer som sange. (…) Det er et lytte- og ikke et hitalbum. ”

Kunstneren nyder: 3.75 noder ud af 6

4 noder


Undfanget i en brandert.
“Hende der fra Bamse og Kylling” og Rosa Lux blev enige om at lave en sang om at være 47-årig clubkid og ikke rigtigt føle sig hjemme længere. Alberte kom til Rosa Lux med idéen, og med lidt nodesnedkeri fra Rosas side og lidt organiske sangstemmeri fra Alberte blev der skabt en sang, der er både remix-venlig og søndags-venlig.
Lyt godt efter en stemme, der sagte siger: “Hey, er det ikke dig fra Bamse og Kylling?”. Så i dag står den på barnlig danse-musik sponsoreret af Rosa Lux og “hende der fra Bamse og Kylling”.

Derudover har Rosa Lux, i anledning af Bob Dylans 70-års fødselsdag, lavet et remix af sangen “She Belongs To Me”. Det er klar til download, cykel-tur og transportabel festivitas.


Har Rosa Lux overført sine club-aner til skive på ordentlig manér? Elsker du tophatte? Er ‘Monsters’ remix-venlig? Del dine holdninger og få udelt opmærksomhed fra folket!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: