Skip to content

Trentemøller: ‘LateNightTales’

03/06/2011

Trentemøller:‘LateNightTales’

Udgivelsesdato: 30. Maj 2011

Trentemøller - LateNightTales

I Danmark blev Mikael Simpson hurtigere stor end hans gode ven Anders Trentemøller gjorde. Men Trentemøller tog et kvantespring og springer nu rundt omkring på jordkloden og spiller house-musik for masserne – store og små. Trentemoller, som de kalder ham udenfor Danernes land, har fået til opgave at lave den 25. udgave af Natmusikkens Compilation #1 – LateNightTales. Det startede med en producerduo ved navn Fila Brazillia, og siden har bands som Arctic Monkeys og Belle and Sebastian taget teten. Temaet er nat-musik, og omdrejningspunktet er helt op til den enkelte kunstner. Så hvis du skal falde i søvn eller vandre hvileløst rundt i storbyens mørke, så skal du have dig en omgang ‘LateNightTales’.


Soundvenue:
4 noder ”Man er i gode hænder med Trentemøller som guide på den både mørke og tågede nattevandring, hvor de fleste vil stifte nye musikalske bekendtskaber undervejs. Kan bestemt anbefales, såmænd også om dagen.”

Jyllandsposten:
3 noder ”Trentemøller tager nu på et nyt egotrip med et album mikset med favoritnumre, som del af det internationale koncept ”LateNightTales”. Det gør det genbrugs-præget set med dansk optik.  (…) Samlingen rummer dog skønne nedslag i musikhistorien”

Gaffa:
4 noder “(…)han har god smag, ham Anders. (…)Tilsammen udgør de 20 numre en fin natterejse ind i Trentemøllers musikalske bagland, som fint kan inspirere til yderligere udforskning”

Kunstneren nyder: 3.67 noder ud af 6

3 og en halv node


En af Trentemøllers yndlingssange må næsten være Chris Isaacs ”Blue Hotel”, eftersom han er gået så langt som at lave en ny udgave af den, sammen med Sort Sol-vokalisten Steen Jørgensen og den unge, lovende Marie Fisker. Der er tale om dyster musik med en rolig natlig Trentemøller-esque basgang vuggende i baggrunden. Sangen emmer langsomt ud og på albummet selv er sangen en smule længere, men ikke meget. Trentemøllers helt eget bidrag til LateNightTales er således dette: Et cover af ”Blue Hotel” med Steen Jørgensen og Marie Fisker på vokal. Nyd det, og sov godt.
Er der stadig tale om et ego-trip, når det er nummer 25 i rækken? Er Trentemøllers blå hotel en smule for ”blue”? Sover du? Svaret finder du måske, hvis du deler dine holdninger. Plus, du får også udelt opmærksomhed.

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: