Skip to content

Klak Tik: ‘Must We Find A Winner’

04/07/2011

Klak Tik:‘Must We Find A Winner’

Udgivelsesdato: 27. Juni 2011

Klak Tik - Must We Find A Winner


Et enkelt kig ind Søren Bonkes Vimeo-profil viser at den danske komponist har stået bag musikken i både svenske Flügger-reklamer og danske Nordea-reklamer. Med ‘Must We Find A Winner’ søger Søren Bonke og hans band dog en hel del mere udfordrende landskaber. Med et tog til at pryde albumcoveret håber man da også på musik at rejse til, og det er hvad man får. En togtur og længselsfuld stirren ud af vinduet er en perfekt rejsefælle til Klak Tik. Eller en kop te og en efterårsmorgen. Det er op til jer at bedømme.


Gamereactor:
5 noder ”Klak Tik er ikke et af de bands, der buldrer ud af højttalerne fra første færd. Det er mere et af de bands, man lige skal bruge lidt tid på at lære at kende. (…) bandet appellerer til fans af det ældste Radiohead og Sufjan Stevens. (…) i hvert fald besidder Klak Tik mange af de bands’ kvaliteter, og Søren Bonkes stemme minder faktisk en del om Thom Yorkes. (…) og jeg vil anbefale alle med hang til lækker indie-pop at give Klak Tik et lyt.”

Politiken:
4 noder ”Klak Tik er ved at lægge absolut sidste hånd på deres andet album ’Two Brothers’ Blood’.Hvilket forhåbentlig bare betyder, at vi ikke skal vente lige så længe næste gang! For Klak Tiks blide orkestrale folkrock er nemlig lidt af en skønhedsåbenbaring. (…) Hvis gruppens andet album er endnu bedre, kan Klak Tik stå foran et gennembrud af de større.”

Berlingske:
3 noder “Her er mindelser om Sufjan Stevens, men også et touch af middelalderballader i numrene, som besidder en egen vellydende ynde. (…) Men der savnes altså også melodisk prægnans, ligesom Bonkes stemme sjældent gør noget nævneværdigt for musikken. At han har evner som sangskriver er dog åbenlyst, det er bare for sjældent, det rigtig kan høres”

Lydtapet:
4 noder “På Must We Find A Winner taler regnen kun fra de rolige forårsregndage, hvor regnen oftest falder roligt men skiftevist tungt og let. Lad mig høre hvordan Klak Tik lyder, når det hamrer ned (…) Klak Tik er allerede ved at lave andet album, og jeg håber Søren Bonke og band får alle elementerne med denne gang, for jeg ser bestemt frem til endnu et udspil fra dette talentfulde band.”

BT:
4 noder ”den næsten eksklusivt melankolske stemning, der lægges for dagen, opvejes af kreative arrangementer, der ofte er usædvanligt rige på instrumentering. (…) selvom Søren Bonke og co. måske ikke er lykkedes hele vejen hjem med deres musikalske mission, så ryger albummet alligevel klart ind på 2011’s Top 5 over bedste danske albums, for Klak Tik findes simpelthen ikke magen til herhjemme.”

Gaffa:
5 noder “Søren Bonke har sammen med sine to udenlandske bandkolleger i Klak Tik kreeret et lettere mesterligt og majestætisk værk, der over en lille time på gavmild vis demonstrerer mandens ekstremt mangfoldige talent. (…) Albummet svinger stemningsmæssigt mellem det himmelske og det hjemsøgende, og Søren Bonkes krystalklare vokal står flot over for de så frodigt orkestrerede arrangementer. ”

NME:
5 en halv noder ”Like little droplets of sublimity, these 13 tracks are built around chiming, tender and sorrowful melodies. So who has released the orchestral folk album of the year(red. 2010)? Some people think it’s Bonke’s. ”

Bandet nyder: 4.36 noder ud af 6

4 og en halve node


Som lovet er der tale om rejsemusik, som du kan tage med og søge tryghed i. Sangen ”Bleecker Street” er ikke at finde på albummet, men den er sødmefyldt, rolig og tæmmet af de to Klak Tik-guitarister i denne akustiske udgave. Og så slutter videoen også af med en let forårs-duft af faldende kirsebærtræsblade.Synes du Klak Tik lyder som en lindrende omgang regnvejr eller blot en grå kedelig regnvejrsdag? Er du til rejsemusik eller blive-hjemme musik? Del dine holdninger og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: