Skip to content

Larsen & Furious Jane: ‘Dolly’

12/07/2011

Larsen & Furious Jane:‘Dolly’

Udgivelsesdato: 4. Juli 2011

Larsen and Furious Jane - Dolly

Hvis der er én ting som Jane og det danske anmelderkorps har til fælles er det raseriet. Hos Jane, et ukendt raseri, men hos anmelderkorpset et raseri over manglende opmærksomhed omkring Larsen and Furious Jane, der gang på gang har været anmeldernes hjertebarn. Nu er de altså tilbage med en udgivelse, der ikke bliver udgivet. Sagt på en anden måde, du kan få den for ingen penge, fordi bandet ønsker det. Om det så spreder musikken ud i bredere kredse kan vi ikke love, men vi vil i hvert fald gøre vores del, fordi der er tale om en velanmeldt bunke numre, læs blot selv videre nedenunder. Dér ligger også et link til download af samtlige sange, sponsoreret af den vrede Jane og hendes kumpaner.

Lydtapet:
6 noder ” ‘Vi har hverken lysten eller evnerne til at være en del af musikbranchen!’ Under denne overskrift, udsendte det glimrende orkester Larsen & Furious Jane, på ”uafhængighedsdagen” 4. juli, deres nye album Dolly. (…) at det så samtidig er et fremragende album, gør jo ikke glæden mindre! (…) Det nærmer sig helligbrøde at fremhæve enkelte numre frem for andre – Dolly er en samlet, herlig, helhed ”

Soundvenue:
5 noder ”Den tålmodige lytter vil dog blive rigt belønnet, hvis albummet gives tid til at vokse (…) Larsen og kumpanerne har kreeret en seriøs kandidat til årets bedste danske album, og Jane har fortsat absolut intet at være rasende over.”

Underlyd:
4 noder “Hvis nogen kan finde ud af at frembringe modne og semipessimistiske følelser, uden brug af hundredevis af hjælpemidler, så er det Larsen & Furious Jane. (…) Ingen store armbevægelser, men til gengæld maksimal virkning, når man lever sig helt ind i stemningen ”

Undertoner:
5 en halv noder “På Dolly er styrken (…) ikke sangenes enkeltstående kvaliteter, men derimod den forknytte tone, som risler igennem hver en blodåre på albummet. (…) Der er ikke meget plads i sangene, og det klaustrofobiske lydbillede er med til at gøre dem spændende at lytte til. (…) Det er bare ikke nem musik at lytte til. Og de får absolut ingen radiohits. Alt det er heldigvis ligegyldigt, når først man har sat Dolly på.”

Gaffa:
5 noder “Larsen & Furious Jane er et spændende bud på, hvordan et band lader skabertrangen sejre over det kommercielle. Dolly er en alternativ perle, der lever sit helt eget liv”

Politiken:
4 noder “Den mørkt malende indierock af tunge guitarflader og murrende sange, der tog til på det forrige album, ’Zen Sucker’, bliver denne gang suppleret med elektroniske forsiringer fra Messy Shelters Mikkel Bolding. (…) Det føles indimellem som at stå på et voldsomt gyngende skibsdæk og se den uundgåelige katastrofe i øjnene. (…) Når man hører sådan en sang(red. Window Shopping el. Sunlight), må man undre sig over, at det her band får lov til at bare at vende hele verden ryggen.”

Bandet nyder: 4.92 noder ud af 6

5 noder


Endnu engang kommer internettets vide musikspredende vidunder os lyttere til gode. Larsen and Furious Jane har været så rare at lægge hele deres nye album ‘Dolly’ op til download på deres hjemmeside Momowave.org. Dér kan i I øvrigt også downloade teksterne, skulle I ha’ lyst til at synge med under træernes sommerskygge.
Men der ligger også nogle videoer ude på det videorør vi kalder YouTube, og der vil jeg fremhæve videoen til ‘Out of Pocket’. Den består af en række cowboys til rodeo der prøver at holde fast i det ubegribelige til lyden af den drømmende og fængende melodi fra ‘Out of Pocket’.
Er du lige så vred som Jane over manglende opmærksomhed omkring ‘Dolly’? Er du lige så vred som Jane over manglende kvalitet på ‘Dolly’? Del din holdning og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: