Skip to content

Cody: ‘Under The Pillow, Under The Elms’

20/07/2011

Cody:‘Under The Pillow, Under The Elms’

Udgivelsesdato: 24. Juni 2011
Americana, alternativ country, pop-blues eller hvad man end kalder det er kommet for at blive, og Danmark er med på den fornyede bølge. I USA kender man det måske bedst fra Conor Oberst og hans Bright Eyes-band. Cody, eller Come On Die Young, er Danmarks bedste bud på genren. De leverer ligetil melodier med genkendelige instrumenter som man kender det fra det meste americana, men med en blanding af nordisk melankoli og kunstlyrik. Nu er de ude med den anden EP, der lever op til løfterne om instrumentering og vokal, der blev lovet med debutalbummet ‘Songs’.


Gaffa:
5 noder ”Københavnske CODY har været leveringsdygtig i absolut fremragende sange på deres to tidligere udspil(…) Bandet har løftet sig en smule ud af det alternative country-univers, og de nye sange er ikke sådan at smide et genrebetegnende mærkat på. Til gengæld kan man roligt arkivere disse fire femstjernede numre under “fremragende”.”

Soundvenue:
3 noder ”når man kun har fire skæringer at rutte med, så må man nødvendigvis ikke skyde forbi mange gange, før resultatet føles lunkent. (…) Hovedattraktionerne er derfor snarere (…) ‘Sixteen Holes’ (…) samt den livstrætte ballade ‘Anti-Everything’. Hvis de to numre er et pejlemærke for, hvor CODY er på vej hen, lover det godt for melankolikernes kommende album.”

Berlingske:
5 noder “(…) det afdæmpede minialbum »Under The Pillow, Under The Elms«, hvor fire blødt bøjede melodier belægges med guitar, bas, trommer, strygere og horn samt Kaaes mørke, let resignerende stemmebånd. (…) de rummer så meget mere end langt de fleste udspil på 40-50 minutter.”

Undertoner:
4 noder ”serveret i en blød postrock-indpakning, som understreges af de strygere, der fylder Kaspar Kaaes sange med vemod, som var det kapok i en gammel bamse. (…) Blæserne og de klassisk inspirerede stryger-arrangementer, der dominerer på ep’en, passer helt perfekt ind i Codys lyd og giver et frisk pust i forhold til de mere traditionelle americana-instrumenter. ”

Bandet nyder: 4.25 noder ud af 6

4 og en halve node


”Med ”Sixteen Holes” fortsættes den indimellem pompøse og på sin vis altid storslåede lyd, som også bar Songs frem.” skrev Undertoner. ” ‘Sixteen Holes’ med sine uundvigelige strygerhooks og fængende omkvæd” skrev Soundvenue. ”Svøbt i delikate indikatorer fra violin og cello og insisterende guitar fører forsanger Kasper Kaaes behagelige og myndige stemme os igennem ep’ens første sang, 16 Holes.” skrev Gaffa. Nu kan I få lov til at finde ud af om I er enige, fordi vi har en video med Cody og deres åbningssang på EP’en – Sixteen Holes.Lyder ”Come On Die Young” eller Cody bedst? Lyder ”Songs” eller ”Under The Pillow, Under The Elms” bedst? Del din musikalske meninger og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: