Skip to content

Annemarie Zimakoff: ‘Skoveensomhed – Digte af Emil Aarestrup’

01/08/2011

Annemarie Zimakoff:‘Skoveensomhed – Digte af Emil Aarestrup’

Udgivelsesdato: 21. Juli 2011

Annemarie Zimakoff - Skoveensomhed


Da Emil Aarestrup udgav ‘Digte’ i sin tid var det ikke til stor ståhej fra omverdenen, men posthumt blev Emil Aarestrup en vigtig del af den danske litteraturhistorie. Hans digte beskrev en seksualitet og urbanitet, der ikke var at finde andre steder i den daværende litteratur. Denne erotik tilføjer Annemarie Zimakoff moderne melankoli og guitarist-klang. I digtet ‘Skoveensomhed’, som albummet er opkaldt efter kombinerer Aarestrup melankolien og kærligheden i strofen:

Vi talte ikke sammen;
Vi kunde Intet sige,
Som snoede, tause Ranker,
Eensomme, lykkelige.


Berlingske:
3 noder ”Ikke mindst rytmisk er Aarestrups digte mesterlige, og det er måske derfor, så mange har forsøgt at sætte musik til dem. Nu er det så sanger og sangskriver Annemarie Zimakoff, som har forlibt sig i hans puls og æstetiseringer af savn og sansning. (…) I stedet for at falde ned i digtets tungsindige spor fører hun det ned ad en lettere, mere naiv vej, der i den grad er farbar. (…) Sine steder savner de imidlertid melodisk prægnans, ligesom Zimakoffs stemme indimellem banaliserer ordene.”

Gaffa:
3 noder ”Helt sikkert er det, at Emil Aarestrups tekster, set med nutidens blik, er en anelse gammeldags. Men lige så sikkert er det, at teksterne, med Annemarie Zimakoffs melodier og vokale greb, åbner sig op på ny. (…) kombinationen af Aarestrups romantiske tekster og Zimakoffs høje, klart kokette vokal fungerer. (…) Skoveensomhed er et smukt, fint afbalanceret, enkelt album, som dog ikke tilfører verden som helhed noget afgørende nyt.”

Lydtapet:
4 noder “De ni numre på Skovensomhed – Digte af Emil Aarestrup byder på melankolsk og alligevel letsindig folk/pop, som tager interessante favntag med den udødelige lyrik, styret af Annemarie Zimakoffs fine stemme, der nænsomt og luftigt behandler de stærke ord. (…) Sangene lyder moderne men med en middelalderlig folk-stemning, som blandt andet bakkes op af livligt og insisterende guitarspil (…) Annemarie Zimakoff har begået en rigtig spændende plade, som musikalsk lever op til Emil Aarestrups lyrik.”

Kunstneren nyder: 3.34 noder ud af 6
På siden ReverbNation kan man finde et udsnit af Annemarie Zimakoffs sange, men her på Musikmeldelser, vil vi gerne vise jer Aarestrups digt ‘Angst’ sat til musik af Annemarie Zimakoff. Det varer kun 1 minut og 38 sekunder, men det er en interessant indførelse i Zimakoffs opfattelse af Aarestrup.
Er det retro, old-school eller blot plat at sætte en 1800-tals digter til musik i år 2011? Del dine musikalske meninger og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: