Skip to content

Rumpistol: ‘Talk To You’

06/08/2011

Rumpistol:‘Talk To You EP’

Udgivelsesdato: 18. April 2011

Rumpistol - Talk To You


Rumpistol er en ægte indie-kunstner. Han udsender sine albums selv via sit label Rump Recordings. Hans musik er endda nået så langt som til Londons radiobølger, men for det meste holder Jens Berents Christiansen, som ligger bag kunstnernavnet, sig til at remixe dansk musik såsom I Got You On Tape og Efterklang, og til at udgive elektroniske skiver. Selve lyduniverset lyder, passende nok, som en rumpistol, men dog til tider med boblende temaer iblandt. På Talk To You har Jens Berents involveret vokal i sin musik, men mere som instrument end som egentlig vokal. Der er tale om vokal-manipulation, og hvordan det rammer anmelderen kan I se nedenunder.


Gaffa:
5 noder ”Lyden er generelt mere transparent, og det giver mere plads til musikkens enkelte elementer, hvilket kun er godt, for Rumpistol er lige så stærk en melodimager, som han er en producer. Der er ingen svage øjeblikke på denne ep”

Soundvenue:
4 noder ”Når man er færdig med at beundre James Blake og Mount Kimbie, kan man passende rette opmærksomheden mod Rumpistol og ikke mindst hans seneste ep. (…) ‘Talk to You’ har en herlig fandenivoldsk tilgang til de konventioner, der trods alt findes i den alsidige dubstep-genre. Måske er det på tide at skubbe til briterne?”

Undertoner:
3 noder “Lydbilledet er blevet mere simpelt og dystert på Rumpistols nye ep, Talk to You (…) Det mest prægnante nye særtræk er dog brugen af vokalsamples – et virkemiddel, som Burial (…) dog anvender mere vedkommende, rørende og poetisk. (…) Det væsentligste, jeg har at indvende mod Talk to You, er (…) følelsen af at sidde med et plagiat. (…) Jeg vil dog snarere opfordre til at opleve dette live, med bas på og i mørke (…) Det fortjener den utroligt lækre produktion og den elektroniske detaljerigdom.”

Politiken:
4 noder ”Den ensomme elektroniske komponist har som type tidligere haft et skidt ry som afsender af fjerne abstraktioner og krumbøjet over computeren (…) Med dryp af bas og hviskende spøgelsesstemmer i krogene er en anden væsentlig inspirationskilde for ’Talk To You’ den arkitektoniske dubstep-musiker Burial (…) Men Rumpistol går sin egen melodisk detaljerede vej gennem natten. Selv om dunkel dramatik præger albummet, gennemlyser han sine kompositioner med både udsvævende synthflader under dub-radaren”

Kunstneren nyder: 4 noder ud af 6

4 noder


For en gangs skyld leverer vi ikke en hel sang, men for en god ordens skyld, så leverer vi en lydsnas direkte her på siden. Der er tale om et sammensurium, eller en såkaldt ”teaser”, for EP’en. På 13 minutter får du et indblik i hvordan Rumpistol har sammensat sine lydlandskaber på ny og hvilke veje han går i disse lydlandskaber. Hvis I er mennesker med fart på og en hektisk dagligdag, så kan I også lige hive den ned i digital form. Værsåartig!

Rammer Rumpistol det helt rigtige lydrum? Rammer Rumpistol helt ved siden af? Del din musikalske meninger nedenunder og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: