Skip to content

Jonas Bjerre: ‘Songs and Music from the Movie “Skyscraper” ‘

17/08/2011

Jonas Bjerre:‘Songs and Music from the Movie Skyscraper

Udgivelsesdato: 15. August 2011

Jonas Bjerre - Songs and Music from the Movie "Skyscraper"


Den lyse stemme fra Mew, den følsomme og dagdrømmende Hellerup-dreng, den danske pops bedste tenor. Jonas Bjerre spiller alle disse roller, men nu også endnu en. Albummet er, meget åbentlyst, et soundtrack til filmen ”Skyskraber”. Instrueret af Jonas Bjerres ven Rune Schjøtt kommer ”Skyskraber” i en biograf nær dig til September, men albummet er her nu, og der er tale om Jonas Bjerres første forsøg som solist. Manden elsker klaver og manden elsker at drømme. Hvordan det falder sammen er op til jer og anmelderne.


Ekstra Bladet:
4 noder ”Nu er den fortryllende fantast fra Hellerup jo ikke ligefrem holdt op med at dagdrømme, så beundrere af Mew skal nok få behovet dækket, og alligevel fornemmer man, at Bjerre har nydt friheden til en mere uforpligtende leg med sin raffinerede æstetik og eventyrlige englesang. (…) En sværmende novellefilm til øregangene.”

BT:
3 noder ”Alt sammen bærer det(…) præg af at være produceret på en computer, og derfor er resultatet også temmelig rodet; nogle gange fungerer det, andre gange slet ikke. (…) Som sådan fejler musikken ikke noget, der er bare ikke det store nye at komme efter (…) Som det ser ud nu, er her blot tale om en rodet, men kompetent kollektion af popkollager.”

Soundvenue:
4 noder “Albummets 18 numre er nogenlunde ligeligt fordelt mellem egentlige sange og små instrumentale vignetter. Det er (…) som forventet de egentlige sange, der retfærdiggør udgivelsens eksistensgrundlang uden for biografmørket(…) med en række små boblende og intime popsange som den iørefaldende single ‘Kids Don’t Fight’ og den skrøbelige klaverbårne skønhed ‘Spill the Beans’. (…) Så absolut en godkendt solopræstation, Jonas!”

Gaffa:
4 noder ”selvom det godt nok aldrig er decideret ophidsende, er det heller ikke på noget tidspunkt gabende kedeligt, som filmsoundtracks uden det visuelle akkompagnement i ny og næ kan have en tendens til at være. (…) Som selvstændig lytteoplevelse er det mere nogle af de kortere passager, der falder lidt igennem i forhold til den samlede lytteoplevelse. (…) Jonas Bjerre har bestemt bevist sit værd som solo-kunstner.”

Berlingske:
4 noder ”(…) indimellem bliver netop dét, at musikken er skabt til en film et problem, og særligt vignetterne flagrer lidt, når de ikke har scener at underbygge eller læne sig op ad. (…) Når det er sagt, så gemmer »Skyscraper« (…) på fine sager, ikke mindst den fnuglette »Spill The Beans« og den ligeledes lette »Until Tomorrow Finds You«, som danser stilfærdigt gennem luften som et støvkorn i et sollyst værelse. (…) skulle Bjerre have ego eller overtryk til endnu et soloalbum,(…) så vil oplevelsen sandsynligvis blive endnu større”

Jyllandsposten:
4 noder “De små stemningssekvenser fejler sikkert ikke noget i en film, men på plade virker mange af dem overflødige. (…) I hvert fald er der rigeligt med kunstnerisk gods i rigtige sange som den storladne og nuancerige ”Until Tomorrow Finds You” (…) og ikke mindst den dejligt let konsumerbare ”There’s A Cloud In My Brain”. Den har potentialet til at fascinere såvel mavedansere som unge overgearede diskoteksgæster.”

Undertoner:
4 og en halv node “musikken burde jo også kunne stå alene: Og det kan den bestemt. Jonas Bjerres lyse, næsten falsetagtige vokal står centralt på albummet, men også klaveret (…) Jonas Bjerres solodebut i form af dette soundtrack er en rigtig fin udgivelse. Af og til kan det grænse til det lidt for søde og måske lidt anonyme, men samlet set fungerer albummet. Det gælder både på de instrumentale, korte numre og på de mere selvstændige lyse, drømmepopsange”

Kunstneren nyder: 3.93 noder ud af 6

4 noder


‘Kids Don’t Fight’ var den første single der slap ud fra Mew-frontmandens soloeksperiment. Den demonstrerer perfekt hvordan Jonas Bjerre kombinerer den lette vokal med sin egen lette lyd, der er normalt er gemt bag guitar og tromme fra bandet. Jonas Bjerre er helt sin egen her, men samtidig med Mew i baghovedet, som forventet. Så lad nu være med at slås, børnlil, lyt til Jonas Bjerre i stedet.
Har du hørt albummet? Synes du Jonas Bjerre er genial til solo eller soundtracks? Synes du Jonas Bjerre er en kedelig dagdrømmer? Del din holdning og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
2 kommentarer leave one →
  1. Lam permalink
    18/08/2011 12:53

    Poltiken har også skrevet en udmærket anmeldelse… Prøv at find den og smid den på også ;)

    • 18/08/2011 15:56

      Den er ikke lige til at finde på nettet, så det må vente lidt. Men Jonas Bjerre er jo en folkekær mand, så det burde ikke tage lang tid :)

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: