Skip to content

Sarah: ‘Hjerteskud’

18/08/2011

Sarah:‘Hjerteskud’

Udgivelsesdato: 8. August 2011

Sarah - Hjerteskud


Sarah gjorde stort indtryk på familien Danmark og X-Factor-dommerne med sin åbne homoseksualitet til trods for den unge alder. Den første single fra Sarah handler da så også bestemt om det at være sig selv. Albummet igennem er der sange om kærlighed og identitet. To emner, der er problematiske for unge mennesker at forholde sig til. To emner, der ifølge Psykologen Erikson er det primære omdrejningspunkt for teenagere. Førstesinglens titel er ”Okay”, og Sarah siger at du er ”Okay”. Hvad siger anmelderne om Sarah?


Jyllandsposten:
1 node ”(…) hun har, som det allerede blev afsløret under tv-konkurrencen, ikke ret meget sangstemme at komme med (…) der mangler i udpræget grad opfindsomhed i sammensætningen af gloserne, og de maskinelle produktioner fra samlebåndet i den store popfabrik fungerer som alt andet end en redningsplanke. (…) Endnu en gang må man konkludere, at vejen fra succes i X Factor til eksistensberettigelse i musikbranchen ender blindt.”

Ekstra Bladet:
2 noder ”Det kan godt være, at 15-årige Sarah gjorde sig ganske godt på skærmen og med sin bramfri stil blev kortvarigt lesbisk ikon for en lille generation af teenagetøser. Men det kommer der ikke en god plade ud af. (…) ’Når musikken spiller/falder det hele lidt til ro’, synger Sarah hen mod slutningen. Med ’Hjerteskud’ opnås i hvert fald en helt særlig ro: Magen til søvndyssende skive skal man lede længe efter.”

Gaffa:
3 noder “Sarahs debut er i alt sin enkelhed et okay album (…) Til trods for tv-fødsel og dyrkelsen af den noget-så-oprigtige Sarah, så kommer hun faktisk igennem som netop det. Vokalen er opfyldt af en sympatisk udistanceret levering. Og det er højdepunktet på et album, som ikke løfter sig fra, som singlen, at være Okay.”

Berlingske:
2 noder ”Sarah har ikke den største stemme i klassisk forstand, og det fremgår også af debutalbummet »Hjerteskud«. (…) Over et helt album kunne man ønske sig flere nuancer. (…) I den bedste af alle verdener havde hun skrevet sangene selv. Ventet på at de kom med en hørbar nødvendighed. Her fremstår hun desværre som lidt af et gidsel i andre amatørers hænder.”

Kunstneren nyder: 2 noder ud af 6

2 noder


”For alle dem der lytter i nat, er der nogensinde nogen der har sagt dig at du er okay?”. Sådan lyder omkvædet på Sarahs første single, og som I kan se i videoen handler det om unge mennesker, identitet og isolation. Der er tale om pop på den populistiske måde. Pop som folket vil have det. Pop som folket har valgt det.
Vi opfordrer til at diskutere X-Factor og hele kulturen der omringer det. Er X-Factor kulturdannende eller dannet af kulturen? Er X-Factor kulturskadende?

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: