Skip to content

Jacob Faurholt: ‘Dark Hours’

23/08/2011

Jacob Faurholt:‘Dark Hours’

Udgivelsesdato: 15. August 2011

Jacob Faurholt - Dark Hours


Jacob Faurholt plejede at være en århusiansk gymnasielærer, men nu er han berlinsk musiker. Albummet ‘Dark Hours’ er dukket op i årets mørkeste timer; vinter. Jacob Faurholt har haft sange på Det Elektriske Barometers hitliste, hvilket ikke burde komme som en overraskelse, da vintersange fra tid til anden finder vej derind. Fragmenteret er en måde at beskrive selve produktionen af albummet, fordi Jacob Faurholt har selv sørget for sin del af musikken. Derefter har han blot sendt sange rundt til sine kolleger i Island, USA og Danmark, der tilføjer deres til sangene. Resultatet er et mørkt kollektiv af sange, der nogle gange har gæstevokal, andre gange ikke.


Undertoner:
4 og en halve node ”Titelnummeret, der også indleder pladen, anslår fra første akkord en dramatisk dysterhed, der formår at skabe øjeblikkelig stemning. Selve nummeret har sine skønhedsfejl, specielt på vokalsiden, hvor Faurholts stemme desværre knækker over et par gange. (…) Dark Hours har sine skønhedsfejl, specielt i vokalen, og forbiskud, og den kræver til tider lytterens fulde opmærksomhed (…) Men giver man pladen den fornødne opmærksomhed, så er den en klar positiv oplevelse fra en dansk kunstner i år.”

Gaffa:
3 noder ”Dark Hours er endnu en samling stilfærdige sange fra Faurholt, afviklet i slæbegear og med et fast greb om den akustiske guitar. (…) Tom Waits har engang sagt, at var det ikke for musikerkonen Kathleen Brennan, ville hans sange mudre til i nuancer af brun. Måske Faurholt har brug for en muse? (…) Numrene på Dark Hours løber i hvert fald lidt ud i ét. Overraskelser og stærke melodier er en mangelvare”

Lydtapet:
3 noder “Det er ikke svært at forestille sig Jacob Faurholt på Det Elektriske Barometer. (…) Alt signalerer afdæmpet musik med skrøbelig vokal, og Dark Hours skuffer i hvert fald ikke på det punkt. (…) når vokalen som følge af musikkens tempo bliver én lang række pauser (…) spænder Jacob ben for sig selv. (…) Når det er godt, er det ret godt, men når det er skidt, nærmer det sig musisk navlepilleri.”

Underlyd:
5 en halv noder “Jacob Faurholt lader ikke følelserne lege med hans musik – hans musik leger med hans følelser. (…) Generelt er albummet stiligt og seriøst, på ingen måde selvhøjtideligt, og kan man lide et af numrene, kan man sandsynligvis lide hele albummet. (…) Dark Hours er et godt eksempel på et musikalsk følelsesregister”

BT:
3 noder “størstedelen af musikken må overleve på stemningen alene, og fraset et par undtagelser (navnlig ’The Hoax’), så er resultatet middelmådigt. (…) Albummet er bedst helt i starten, hvor titelnummeret åbner på ildevarslende og stemningsfuld vis (…) og helt til sidst, hvor den veltitulerede ’Hope Still Floats in the Sea’ endelig lukker lidt lys ind i Faurholts dunkle univers.”

Soundvenue:
3 noder “Både i tekster og stemning er der altså en klar forelskelse i forbilledernes skyggefulde amerikanske verdensbillede (…) Det bliver lidt for upersonligt, hvilket ikke er så heldigt i en genre, der står og falder med lytterens evne til at leve sig ind i de mørke musikalske fortællinger. (…) Lidt færre ‘Amerikanske billeder’ og lidt mere Jacob Faurholt ville have været rart.”

Kunstneren nyder: 3.67 noder ud af 6

3 og en halv node


Endnu en gang kommer Bandcamp os musikelskere til gode. Vi har fundet hele albummet frem til jer, og I skal (næsten) ikke løfte en finger. Forbered jer på en mørk time i fællesskab med Jacob Faurholt og venner. Tryk på Play-trekanten, du ved du gerne vil.
Er det for mørkt eller kedeligt? Var det den rette dosis vintersange til dig? Del dine holdninger og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: