Skip to content

Thomas Buttenschøn: ‘Vinden der Blæser’

01/09/2011

Thomas Buttenschøn:‘Vinden der Blæser’

Udgivelsesdato: 15. August 2011

Thomas Buttenschøn - Vinder Der Blæser


Der er langt fra ”Fantastiske Mandag”, hr. Buttenschøns første single nogensinde, til ”Den Med Alle Ordene”, hr. Buttenschøns første single fra det seneste album. Fra at smile til en mandag morgen til at indrømme at man er satanisk og er ”nekrologen der siger at endelig skete der noget godt”. Med det nye album er Thomas Buttenschøn ikke længere ude på at drive gæk med skeer ude i køkkenet. Han er ikke i gang med at komme over et parforhold, mens han skråler ”God damn”. Thomas Buttenschøn er trist, og om det klæder ham kan du læse i anmeldelserne.


Soundvenue:
4 noder ”Buttenschøn kan skrive fine rim og lege med ordene, men man præsenteres ikke for nogle sproglige vendinger eller sociale observationer, som for alvor overrasker.Bedst er Buttenschøn, når han er mest personlig. (…) Vinden der blæser’ er lyden af en ny og forbedret sanger og sangskriver.”

Gaffa:
4 noder ”udviklingen klæder manden, der denne gang har valgt at holde den ellers så omvejssøgende vokal i behørigt kort snor. (…) Først som sidst er der dog tale om en flot firer, der på falderebet også må roses for sit konsekvent distinkte og nydeligt afstemte guitarspil.”

Politiken:
4 noder “Thomas Buttenschøn har fundet brodden frem og spidset pennen. (…) Der er en seriøs blues på spil på dette album, hvor Thomas Buttenschøn med den karakteristiske stemme og de finurlige talenter har valgt at sætte sig selv på spil og give både sig selv og sin musik en seriøs udfordring.Satsningen er modig. Resultatet solidt.”

Berlingske:
4 noder “Tidligere har han gjort sig i sange, som med vekslende held føjer en kæk, Freddy Fræk-klingende lyd til halvbagte, humoristisk tonede vers om kærlighed, småborgerlighed og driverliv. (…) Ikke noget hehe eller høhø her. I stedet en melange af misantropi og selvlede. (…) selv om (…) der er et par mindre interessante indslag at finde på »Vinden Der Blæser«, så er det altså et album, som på alle måder overstråler sine tre forgængere.”

Jyllandsposten:
4 noder “Arrangementer og produktioner virker først og fremmest på den måde, at de forstørrer oplevelsen af Thomas Buttenschøns tekster, der er meget konsekvente og ægte, uanset om det er dem, der er selvransagende, eller det er dem, som tager udgangspunkt i en betragtning ude i byen.På ”Thomas” synger han om at være både tro og i tvivl. Forhåbentlig bliver han ved med at være begge dele.”

Kunstneren nyder: 4 noder ud af 6

4 noder


Der er alt for mange citater i denne sang. Jeg ville gerne præsentere sangen med Thomas Buttenschøns ord, men alle ordene hænger som spøgelser over rytmen og guitaren. De farer rundt om hovedet på en, og Thomas Buttenschøns stemme akkompagnerer dem. I videoen fares der også rundt, mens hr. Buttenschøn taster alle ordene ind på en skrivemaskine. Og på samme måde som gespenster ikke har farver, er videoen sort/hvid. Det var alle de orde jeg ville bruge.


Skaber Thomas Buttenschøns kovending velsmagende musik? Skal han droppe overskægget? Smid en kommentar og start en hed debat!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: