Skip to content

Peter Laugesen & Singvogel: ‘Den her planet glemmer vi aldrig’

05/09/2011

Peter Laugesen & Singvogel:‘Den her planet glemmer vi aldrig’

Udgivelsesdato: 13. Juni 2011

Peter Laugesen og Singvogel - Den her planet glemmer vi aldrig


Singvogel har lavet to albums. Peter Laugesen & Singvogel har lavet tre. Det er en parring, der har fanget an, og det er ingen overraskelse. De to befinder sig begge i den skramlede del af kunsten. Den del af kunsten, der for nogen er organiseret kaos, men for andre er støj. Garagerock minder det om, men den poetisk side fra den næsten 70-årige Brabrandpoet Laugesen hæver i hvert fald den lyriske side over den californiske teenagegaragerock. Om det lykkedes hos anmelderne kan du læse nedenunder.


Gaffa:
4 noder ”Der er ikke nogen let-fordøjelig tilbagelænet og tilbagelænet caffe latte-steming at hente her. Laugesens stemme er ikke rolig og dyb, men snarere tør og insisterende. Både musik og poesi er råt for usødet, og der er ikke mulighed for at synge med, men der er rigelig grund til at lytte og bevæge sig. (…) har meget mere pondus og rå autenticitet over sig end kollegaerne i Vi Sidder Bare Her.”

Undertoner:
4 og en halv node ”På Den her planet glemmer vi aldrig er en mere dynamisk rocket ramme dominerende, og selvom pladen stiller krav til sine lyttere, så er der rigelig med belønning. (…) Konstruktionen af numrene er ligeledes vellykket i udvekslingen og dansen mellem ord og lyd. (…) Det er sateme velskevet samfundsrevsende lyrik, og det er fremført med en ekstrem fornemmelse for timing fra både digter og musikeres side (…) Den her planet glemmer vi aldrig er særdeles vellykket som samarbejde mellem lyrik og musik, en digter og en håndfuld musikere. Kun små og ubetydelige skønhedsfejl pletter helheden”

Soundvenue:
3 noder “Med deres bizarre miks af beskidt guitarrock og Tom Waits’ skramlede, perkussive 80’er-lyd har de altid insisteret på at tilføre Laugesens tekster en ny nuance, hvor resultatet ofte bliver lidt en lidt blandet fornøjelse at lægge ører til. (…) det er Laugesens ordekvilibrisme, der er fusionsprojektets helt centrale aspekt, men på flere numre føles Singvogels musik simpelthen en smule forstyrrende.”

Bandet nyder: 3.83 noder ud af 6

4 noder


”Strisserne kom da vi ventede dem”, sang Kim Larsen med Gasolin i den Danmarkskendte ‘Midt om Natten’, men i Singvogels og Peter Laugesens er de her allerede, og de breder sig. Og de nærmer sig garagen, hvori Singvogel spiller rock. Videoen sender også tankerne tilbage til Gasolin-tiderne, da den er rundt-på-gulvet og old-school på den seje måde.
Skrammelrock eller garagerock? Beatniks eller beat box? Er ”Den her planet glemmer vi aldrig” kodyl og bred ymer? SKRIV en kommentar nedenunder.

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: