Skip to content

Wafande: ‘Du Ved Det’

05/09/2011

Wafande:‘Du ved det’

Udgivelsesdato: 22. August 2011

Wafande - Du ved det


Wafande tilhører den danske dancehall-industri i stor stil. Med Pharfar i baggrunden kører Wafande den autentiske stil, der både har referencer til Bikstok og alle de andre lydsystemer, der udgør Danmarks reggae/dancehall-scene. Som person er Wafande multietnisk. Som det ses på albumcoveret, så har manden rødder i landet med Eiffeltårnet, landet med Christiania og kontinentet med trækfugle. Frankrig, Danmark og Afrika. Om han får bragt det hele på plads på én CD, kan du læse nedenunder.


Gaffa:
5 noder ”(…) på debutalbummet gør han sig inden for reggae og dancehall-genren, som han dog også musikalsk har hældt mere til de sidste år. (…) Der er (…) ikke kun glade tekster på albummet, men også numre, der trækker politiske spor. (…) En fed debut fra Wafande, og til dig, der allerede har skaffet dig et eksemplar af albummet: Du Ved Det!”

BT:
5 noder ”Stilen er tidløs pop-reggae sådan lidt i familie med både Gnags og Marley. Teksterne svinger mellem det lyksalige og det stimulerende eftertænksomme. Og så har Wafande en charmerende nougat-agtig sangstemme, der får både krop og sjæl til at sitre af sommer – også selv om det snart er efterår.”

Politiken:
3 noder “selv når den mildt messende Wafande uddeler velmenende sandheder, følger hans temperament de bløde linjer i livet. (…) jeg savner vildskab og mere tilstedeværelse i den dominerende radiovenlige tone”

Berlingske:
4 noder “det synes nu mest at være Jamaica, som har inspireret radiohittet »Gi’ mig et smil« og resten af »Du ved det«, der gennemstrømmes af reggaens duvende, let stenede rytmik (…) albummet er(…) et blend af reggae, pop og hiphop, som nok byder på alvorlige, politiserende tekster, men fungerer bedst, når versene smiler, og solen skinner. Det gør de ofte. Lykkeligvis.”

Soundvenue:
5 noder “Wafande er Wafande. Og han prøver ikke på andet. Netop derfor lykkes han på sit debutalbum, ‘Du ved det’. (…) Den åbenlyse ambition om at ramme bredt ender på ingen måde med at kompromittere Wafande og co.’s uanfægtelige evner til at kreere bundsolid reggae, hvilket er og bliver pladens musikalske rygrad. (…) gennemarbejdet, optimistisk og lettilgængelig reggae uden så mange dikkedarer.”

Kunstneren nyder: 4.4 noder ud af 6

4 og en halv node


Et sommerhit, der summer af sol. I musikvideoen til Wafandes ‘Gi’ Mig Et Smil’ er der sommer, dans, glæde og sol. I sangen er der ligeledes. Selvom vi er kommet ind i september nu, så kan musikken godt sætte gang i varmen. Wafande gør lige netop det med en reggae-rytme og en ligetil tekst. Nogen vil straks tænke, at det er Natasja, der vender tilbage fra graven, men det er ikke sandheden. Den unge Kaka lægger stemme til, men han er let at misforstå for Natasja. Men I er velkomne til at drømme jer tilbage til fortiden.
Danser du til dancehall? Chiller du til dancehall? Skal vi have mere politisk musik?

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: