Skip to content

Marie Key: ‘I Byen Igen’

06/09/2011

Marie Key:‘I Byen Igen’

Udgivelsesdato: 29. August 2011

Marie Key - I Byen Igen


Udtales ‘kæj’, hvis altså du skulle være i tvivl. Engang havde Marie Key et band, men nu er hun alene på albummet ‘I Byen Igen’, der har en kant af Helle Helle over sig, blot eksisterende i en storby. Marie Key skildrer storbyliv på en let måde, der egner sig godt til den danske electropop. På kun 37 minutter, er der tale om et meget lille album. Men så længe hvert eneste minut fungerer, så er det jo okay. Det kan anmelderne nok svare på om de gør.


Soundvenue:
4 noder ”(…) under den glitrende (og ekstremt indbydende og iørefaldende i øvrigt) electropop-overflade gemmer sig noget så gammeldags som en reel samfundskritik. (…) Keys vokal er så rig på nuancer, overraskende fraseringer og skæve knæk, som gør at de personlige og kvikke tekster hele tiden fortolkes, så man lige lytter en ekstra gang. (…) Fordi produktionen er så glat som den er, skal sangmaterialet dog være i orden, før man virkelig rammes. Det er det ikke hele albummet igennem”

Jyllandsposten:
3 noder ”Hun har meget på hjerte om kærligheden, byen og samfundet, og man kommer ikke uden om, at der er noget talentfuldt over hendes måde at sætte ordene sammen på i sine personlige fortællinger. Desværre kan ordene ikke gøre det alene. Der er for mange sange, der ikke for alvor gør opmærksom på sig selv (…) Derfor passer det ikke, når hun synger ”Mere snak – mindre musik”. Der skal være mindst lige så meget musik næste gang.”

Gaffa:
4 noder “Sanger og sangskriver Marie Key har droppet bandet og sangene om de skæve eksistenser her på sit tredje og til dags dato mest personlige udspil. (…) Nu handler det næsten udelukkende om Marie Key og kærlighedens trængsler. (…) Der er tale om kuldslåede elektroniske klange, der nænsomt pakker Marie Keys undertrykte desperation ind. (…) Men det er tristessen og skrøbeligheden, der tegner albummet, og som for alvor rammer rent i den foruroligende Hun Er I Byen Igen.”

Politiken:
4 noder “Et ganske anderledes Key-album, hvor (…) den poetiske åre snor sig mellem porøse kærlighedssange og et par underspillede opsange til os alle. (…) Samfundskritik er for fastlåst en betegnelse, for Marie Key holder hele tiden fortolkningens dør åben i de nye sange, der har en anelse mindre spræl i sproget og ikke så mange finurlige fortællinger. (…) Sådan skærer man en fornem lille popplade med masser af personlighed.”

Berlingske:
4 noder “De klare keyboard og stilfærdige programmeringer står (…) godt til Marie Keys lyse, uskolede vokal og ydes fint modspil af teksterne. (…) Vel er der enkelte numre, som hverken gør fra eller til, men »I byen igen« er ikke desto mindre en gave for enhver, som savner på én gang florlet og vægtig popmusik. Velgørende.”

Kunstneren nyder: 3.8 noder ud af 6

4 noder


Mere snak, mindre musik. Jyllandsposten synes der skal mere musik i Kæjs univers, men ikke desto mindre er der meget musik at hente i singlen ”Mere snak, mindre musik”. Der er både synth og et bagomliggende stille pop-beat. Der er heller ikke sparet på snakken, da der er et poetisk billede åbent til fortolkning. Derudover så får I også mulighed for at vænne jer til Kæjs stemme inden albummet potentielt ryger ned i indkøbskurven.
Mere snak eller mere musik? Mindre snak eller mindre musik? Er du behaget over ‘I Byen Igen’, så sig til nedenunder!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: