Skip to content

The Storm: ‘Rebel Against Yourself’

06/09/2011

The Storm:‘Rebel Against Yourself’

Udgivelsesdato: 29. August 2011

The Storm - Rebel Against Yourself


The Storm er blevet revset i kritikkens verden for at være en storm i et glas vand. De har prøvet for hårdt at være noget de ikke var, og det har endt i et upersonligt lydunivers, der har foden i både rock- og poplejren. Men som BT skriver, så er de hoppet med hovedet i poppens verden. De har fået hjælp fra både det svenske band Kent og endda den danske hitmager Kato har remixet singlen ”Lost In The Fire”. Den svenske indflydelse opdager mange af anmeldelserne i den Abba-lignende lyd. Om det fungerer kan du læse nedeunder.


Jyllandsposten:
4 noder ”Pernille Rosendahl og Johan Wohlert (…) er nået frem til, at de ikke kunne blive ved med at forsøge på at lyde som (dårlig) melodisk manderock fra 1970’erne og 1980’erne. (…) Det nye opus besidder en grundlæggende underholdningsværdi med elementer fra bl.a. melodiøs og pompøs britisk/irsk rock, svensk pop og rock (…) og dansk dansemusik (…) Det bliver spændende at se, om The Storm vælger at se fremad ved hovedsageligt at spille de nye sange. Man har lov at håbe.”

Ekstra Bladet:
3 noder ”(…) parrets hidtil væsentligste skive – eller snarere mindst ligegyldige. (…) Den mekaniske lyd dunker på grænsen mellem kitsch og smagløshed, men pladens overdrevent kunstige klang hærder faktisk numrene (…) jyden har samtidig (…) brugt sin stemme bedre end på ’Rebel Against Yourself’, der indikerer, at vinden langsomt er ved at vende for The Storm.”

BT:
4 noder “Pernille Rosendahl (…) er stadig ikke verdens bedste tekstforfatter.Men med en stemme, der uden problemer når helt derop, hvor popguderne må gispe, kan den slags bagateller let synges hjem – især når melodierne er så stærke, som de er. (…) alt i alt er ’Rebel Against Yourself’ et stort skridt i den rigtige retning for et tydeligvis ambitiøst band, der (indtil nu) bare ikke rigtig har turdet indrømme, at de er et popband.”

Soundvenue:
3 noder “Man kan sagtens lave skematisk og hit-jagtende electropop med kant eller tungen i kinden. (…) Det lykkes ikke for The Storm (…) Når The Storm rammer rigtigt, som på de storslåede electrohymner ‘Everything Hurts’ og ‘Lost in the Fire’, er de svære at afvise. Så nynner man med helt frivilligt, fodvippende og alting.”

Gaffa:
4 noder “Alle 10 skæringer holder et, nå ja, stormfuldt højt niveau. (…) et eldorado af 80’er- og 90’er-popinspiration. Fra ABBA til Pet Shop Boys. (…) udtrykket er lige så personligt og intimt som en stue i Bo Bedre. Det ændrer dog ikke ved, at dette er det hidtil bedste udspil fra The Storm.”

Berlingske:
4 noder “Disco, synthpop og eurodance kombineret med en bund af simpel rock. Det er dansabelt, storladent og melodierne er kun blevet bedre. (…) Hun(red. Pernille Rosendahl) er ikke en stor sangerinde, og hendes vokal bliver stedvist decideret trynet af musikken. (…) Og de engelske tekster, ja og ak… Men det hele reddes af de smittende, anmasende, skønne og vulgære popmelodier.”

Politiken:
3 noder “The Storm har simpelt hen lavet en svensker. (…) Men den gennemgående ret bastante produktion og ditto sangskrivning gør imidlertid, at ’Rebel Against Yourself’ som helhed lander noget tungt af en popplade at være. (…) kun ’A Change is Gonna Come’ har, hvad der skal til, for at blive en slags klassiker, mens resten ’bare’ er veltillavet, jævnt iørefaldende rockpop.”

Lydtapet:
4 noder “The Storm har omfavnet poppen, og i sær eurodance-lyden men har ikke glemt rockens storladne melodier og omkvæd, hvilket kan give nogle interessante kompositioner, og det gør det også, til tider for The Storm. (…) Heldigvis går der ikke rendyrket disco-pop i The Storm, og på balladen ”Before Dawn” folder de sig ud og viser at de ikke helt har solgt deres navn til klubberne, men stadig har tæft for de store og fyldige klangflader og de store melodier.”

Bandet nyder: 3.63 noder ud af 6

3 og en halv node


Hvis du har levet under en sten de sidste måneder, eller i hvert fald haft slukket radio og tv, så har du nok ikke hørt singlen ”Lost In The Fire”. Den er blevet kampspillet på de fleste radiokanaler, og med god grund. ”Lost In The Fire” har alt det, der skaber et hit. Om det er et hit hos dig, kan vi ikke vide, men her er singlen i hvert fald, så du kan høre i hvilken retning ‘Rebel Against Yourself’ går i.
Er det dårlig humor at kalde The Storm for en storm i et glas vand? Er det dårlig smag at høre The Storm? Del din musikalske mening!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: