Skip to content

Mikael Simpson: ‘Noget laant, noget blaat’

19/09/2011

Mikael Simpson:‘Noget laant, noget blaat’

Udgivelsesdato: 5. September 2011

Mikael Simpson - Noget laant, noget blaat


Mikael Simpson har regeret den danske, akustiske lo-fi dub-scene i Danmark i en rum tid nu, og nu er det på tide med opfølgeren til anmelderhittet ”Slaar skaar”. Simpson fortsætter stilen med dobbelt-a’et, men generelt er der tale om en mindre elektronisk skæring denne gang. Tidligere var der den elektriske ‘Elektronisk blaa’, men denne gang er der blandt andet den langt mere jazzede ‘Morgenlys’. Men Mikael Simpson har jo også jazz i blodet, men åbenbart ikke nogen å-tast på sin computer. Om anmelderne har, kan I læse forneden.


Århus Stiftstidende:
4 noder ”»Noget laant, noget blaat« er på mange måder Mikael Simpson classic: Lommefilosofisk, tårevædet melankoli i en sarkastisk og afvæbnende indpakning. På andre punkter adskiller albummet sig dog fra alt, han tidligere har lavet. (…) Resultatet er blevet langt varmere end vi er vant til, og det er ret forfriskende at høre Simpsons lyse vokal”

Ekstra Bladet:
4 noder ”Ikke alt er dog, som det plejer i særlingens trøstesløse univers, for han har lukket lydmagerne Peder og Asger Baden ind i terapigruppen. Sammen har de skabt et mere håndspillet(…) nærmest jazzet tusmørke-udtryk(…) den blot 34 minutter lange og noget kaotiske plade sluttes smukt og stemningsfuldt af med instrumentalnummeret ’Lillebasdur’.”

BT:
4 noder “Overordnet set minder det jazzede udtryk en del om Simpsons ”Vi sidder bare her”-projekt med Jørgen Leth og Frithjof Toksvig, og sidstnævntes Ekko-projekt er en anden åbenlys reference. Ligeså hyggeligt, veludført og pænt er det. (…) Det ville simpelthen klæde den gode Simpson at udvide sit café-jazzede udtryk med lidt musikalsk anarki og skramlen.”

Undertoner:
5 noder “hvis man kigger på de tidligere singleudspil (…) er der sket en stor udvikling. Både i lyden, der i stigende grad inspilles analogt, men også i variationen i numrene (…) På tekstfronten (…) formår han at skrive noget, der både har indhold, men måske endnu vigtigere har personlighed. (…) Mikael Simpson overrasker ikke på Noget laant, noget blaat, men han formår endnu en gang at levere et album, der øjeblikkeligt får en plads i hjertet”

Jyllandsposten:
3 noder “Man kan ikke tage fra Simpson, at han kan håndtere ord. Men denne gang virker det for mange gange, som om der mere er leget end tænkt igennem og satset vildt. (…) producerne har villet iscenesætte solisten i en high definition-ramme. (…) Mikael Simpsons vokale muthed kan der ikke skrues ret meget op og ned for, og når stemningerne i numrene i en vis udstrækning minder om hinanden, bliver det samlede indtryk for ensformigt.”

Berlingske:
4 noder “Kadencen er stadig langsom, og sart opmalede stemninger går stadig forud for hårdtskåret melodik. (…) Simpsons enkle, melankolske og glimtvist twistede sprog virker mere gennemarbejdet end tidligere (…) Når »Noget laant, noget blaat« alligevel ikke når derop, hvor stjernerne sidder rigtig tæt, skyldes det den tomgang, der momentvist melder sig på det 34 minutter korte album.”

Politiken:
4 noder “Kombinationen af komplet illusionsløse tekster og sarte små, musikalske forskydninger i en højst egenartet minimalistisk popmusik er kernen i Mikael Simpsons udvikling fra album til album (…) Selv om resultatet bestemt er et fint Mikael Simpson-udspil, når det kun i glimt samme høje niveau og gennemslagskraft som ’Slaar Skaar’. (…) ”

Soundvenue:
4 noder “Titlen indikerer, at hovedpersonen muligvis snart skal en tur op ad kirkegulvet. Lytter man til albummet, står det imidlertid klart, at helt så rosenrødt forholder det sig ikke. (…) Albummet er(…) hverken Simpsons bedste eller mest helstøbte til dato, men bundniveauet er højt, og det klæder ham at prøve kræfter med et mere alsidigt og kontrastfuldt udtryk, hvor solen får lov at skinne lidt ind mellem sprækkerne.”

Gaffa:
5 noder “Mikael Simpson har med sit femte album begået en mørk og melankolsk, foruroligende og hjemsøgende, uhyre stemningsmættet og intenst knugende lille genistreg af et værk. (…) På vokalsiden er mandens på samme tid varmt dybe og sårbart lyse stemme som altid et fornemt og helt hypnotisk aktiv (…) Lad Det Staa og Lige Før Vi For Vild er højdepunkter på et værk, hvor selv det et minut lange instrumentale mellemstykke Induktion fungerer flot.”

Kunstneren nyder: 4.11 noder ud af 6

4 noder


Det virker måske lidt malplaceret at spille en udpræget sommersang for jer her i efteråret, men vi kan godt lide at holde fast i forsvundne årtider ved hjælp af musik, så her har I Mikael Simpsons sommerhit, ‘Morgenlys’, der demonstrerer noget af al den jazz, der er snakke om.


Den elektriske stemning udgår lidt i ‘Morgenlys’, men den kan I finde på ‘Hvor lander du’ lige her:Laaner du noget blaat? Skriv du Aalborg med Å? Savner du også lidt sommerstemning? Del din musikalske holdning forneden og få udelt opmærksomhed!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: