Skip to content

Suspekt: ‘Elektra’

21/09/2011

Suspekt:‘Elektra’

Udgivelsesdato: 12. September 2011

Suspekt - Elektra


Det bliver nærmest ikke mere beskidt end Suspekt. At kalde dem musikkens svar på Paradise Hotel er nok ikke noget Albertslund-trioen værdsætter, men der er mindst lige så meget sex i, omend en smule mere ‘fisse’ og ‘luder’. De satte for alvor præg på den danske ungdom med ‘Sut den op fra slap’, men med ‘Proletar (Hvor Jeg Står)’ var der også politisk orienteret hip hop. Men gruppen lever for det meste i et voldsunivers med sex, alkohol og ord, du ikke finder i retskrivningsordbogen. Fuck anmelderkorpset, lige meget hvad de synes. Fuck lortet.


Ekstra Bladet:
4 noder ”På ’Elektra’ er Albertslunds mest berygtede eksportvare altså præcis så grimme i kæften, som vi kender dem. Lyrikken er dog knap så toptunet som på den suveræne forgænger, ’Prima Nocte’ (…) Desværre bliver de poppede tendenser indimellem for forcerede – ’The Valley’ er bøvet elektro-pornopop – men til gengæld har lydarkitekt Rune Rask formået at integrere et symfoniorkester i tre numre (…) Verden er syg. Suspekt er syge. Det er ikke helt tosset.”

Soundvenue:
5 noder ”’Elektra’ er først og fremmest vanvittigt gennemarbejdet og understreger, at Rune Rasks produktioner ganske enkelt er i en klasse for sig – herhjemme i hvert fald. (…) emnerne virker umiddelbart også meget velkendte: Selvhævdelse, ligegyldighed over for kritikere og tvivlere og selvfølgelig en ordentlig spand sexfiksering (…) ‘Elektra’ er lyden af noget så sjældent som undergrund og mainstream i perfekt forening”

Gaffa:
5 noder “Suspekt er tilbage med endnu en omgang råt for usødet, endnu en stribe tracks, der har det særegne morbide, horror-porn-udtryk, som kun Suspekt kan (…) Musikken er mere symfonisk og storladen end nogensinde – men ikke mere, end den kan bære. (…) For den “gamle” Suspekt-fan er Elektra med garanti både for poppet og poleret, men set med andre og mere åbne øjne, så er det faktisk et ret modigt og fornyende rapalbum.”

BT:
5 noder ”Uden at bekymre sig om deres eget gode navn og rygte, griber Suspekt dybt i vores alle sammens mest forurenede fælles samvittighed. (…) som tilfældet er med al god oprørsk musik, er der på ’Elektra’ selvfølgelig tænkt over tingene. Og Suspekts nye er samtidig et imponerende gennemarbejdet musikalsk værk.”

Gamereactor:
5 noder ”I forhold til foregående udgivelser er Elektra mindre musikalsk varieret, og dyrker mere det mørke og dystre.Udgivelsen er mere tilbagelænet med et mere udtalt drum’n’bass-lydtapet, hvilket egentlig passer rigtig godt til Orgi-E’s og Bai D’s tekster. (…) Dog mangler Elektra noget af den variation, som der har været på tidligere udgivelser. Men alt i alt en super udgivelse, der vokser og vokser. Tag en lytter.”

Jyllandsposten:
4 noder “Åbnings-indslaget med ildevarslende kirkeklokker og ondt lurende filmisk hiphop lyder som en variation over hærge-temaet i titelnummeret fra albumforgængeren ”Prima Nocte”. (…) Som vanligt ved man ikke rigtigt, hvor man har Suspekt. Gruppen svælger fortsat i horror-æstetik, grå misantropi og verbale chokeffekter. (…) Et løjerligt album fra et band, som det er svært at blive klog på.”

Berlingske:
4 noder ”(…) vi har brug for et crew, der tør italesætte de grimme følelser i mennesket. Vi har dem alle sammen, men gemmer dem bort. Angste for at blotte dem for andre, angste for at rumme dem. Af angst for at blotte os selv og for at andre skal opdage dem. (…) De vil noget, tør noget, de provokerer, fremprovokerer. (…) Fire af de 12 tracks er musikalsk uinteressante, men resten, deriblandt tre oplagte radiohits, er snart sagt en nærreligiøs renselsesproces at komme igennem.”

Århus Stiftstidende:
4 noder ”(…) det er blevet en smule mere poleret, både musik og tekster, men der er stadig masser af kanter at skære sig på. De rapper fedt – Bai-D og Orgi-E – straffer stemmebåndene henover de velgjorte produktioner, det kan ingen tage fra dem (…) Suspekt har for længst taget Danmark med storm, ganske fortjent, men det er også som om, man har hørt det hele før.”

Politiken:
4 noder “Dansk hiphops ypperste mørkemænd, Suspekt, er tilbage. (…) Nu skal der atter hores og kneppes og knaldes og danses med Djævlen. Og det er nu engang her, Suspekt er allerbedst. (…) Suspekt har stadig et libido på størrelse med Jylland. (…) det sproglige overskud på sangene fejler overordnet set intet, ligesom tredjemand Rune Rasks fingerspidsfornemmelser ved producerpulten er en ren, rå fornøjelse at lægge ører til.”

Bandet nyder: 4.44 noder ud af 6

4 og en halv node


Det startede med ‘Klaus Pagh’, og er siden blevet til ‘Ruller Tungt’. Men allerførst handler det om Suspekt og Klaus Pagh. De er svaret på Klaus Pagh, og de svarer i den vanlige stil med sex, dyster vokal, solid rap og dunkelt trommespil. Tjek selv videoen. Der er sex, og meget få billeder af Klaus Pagh. Fucking fedt, ikke?
Fisse. Lort. Proletar. Pik. Provokeret eller bare en smule tændt? Er din cd-afspiller tændt på Suspekt? Skriv en kommentar forneden!

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: