Skip to content

Om

MusikMeldelser er en samling af anmeldelser af danske CD- og EP-udgivelser. Anmeldelser fra større danske anmeldere bliver fremhævet med et citat og anmeldelsens score. Samtlige anmeldelser bliver så samlet i en gennemsnitlig score, der opsummeres til sidst. Det eneste krav vi stiller er at der eksisterer mere end to anmeldelser af albummet.

Når vi har samlet en gennemsnitlig score fra mindst 3 anmeldelser sætter vi det samme til én score. Denne score er den endelige, men for at kunne kategorisere anmeldelserne runder vi scoren op, så albums med ca. samme score ryger ind under samme kategori. Hvis en anmeldelse ikke har nogen score på x ud af 6-skalaen, vil vi, hvis der er en score på en anden skala, konverterer den bedst vi kan, og i tilfælde af manglende score vil vi fastsætte en score baseret på det umiddelbare indtryk anmeldelsen giver. Dette vil ofte være i forbindelse med udenlandske anmeldelser.
Vi runder op/ned efter 50-øre reglen; 0,0-0,24 = 0. 0,25-0,74 = 0,5. 0,75-0,99 = 1,0. Dvs. at både albums med en score på 4,3 og 4,7 får en samlet score på 4,5. Og voilá! Vi kan sammenligne albums og finde lige de anmeldelser vi vil have.

Fra tid til anden vil der dukke en udenlandsk anmeldelse af et band frem. Som nævnt ovenover har de sjældent en 1-6 skala i brug, og derfor benytter vi en anden metode til score-fastsættelse. Indtil videre holder vi os kun til dansk og engelsk, da det er de eneste sprog vi forstår. Måske med lidt hjælp kan vi udbrede det, men vi vil helst ikke sætte vores lid til kedelig maskinoversættelse sponsoreret af Google.

Eftersom vi beskæftiger os med musik er scoren i form af noder. Stjerner er slet ikke personlige nok, og undertoner.dk’s U’er er en smule obskure. MusikMeldelser handler om musik, og ikke andet, derfor benytter vi os af det reneste symbol for musik; noder. Det er dejligt gennemskueligt, og endda også meget pænt. Fint, ik’?

Læs i øvrigt Musikmeldelsers velkomsthilsen for en introduktion til hele bloggen og dens fremtidige aspekter.

Reklamer
No comments yet

Hvad er DIN musikalske mening?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: